kentucky
Ja, jy het reg gelees - kentucky. Die gevoel van olie wat in jou keel afloop as jy inbyt in 'n hoendervormige ding in 'n kombers van krummelskil...
Ek maak my eie kentucky en hopelik is dit beter as die ander soort. Jy benodig gewone meel, 4 eiers - geklits, kruie (tiemie), 1 suurlemoen en speserye (e het al gemmer en kerrie gebruik) sowel as olie. Gooi so koppie meel in 'n mengbak. Voeg tiemie, sout, fyn suurlemoenskil en peper daarin en meng met jou hande. Neem nou 'n hoenderporsie en woel daarmee in die mengbak todat dit heeltemal met meel bedek is. Stamp die oortollige meel af met jou ander hand. Nou doop jy die porsie in die geklitste eiers en plaas op 'n bord eenkant todat al jou porsies reg is. Voorverhit jou oond solank na 180 grade toe.
Nou diepbraai jy die porsies vinnig soos mens slaptjips maak in canola of sonneblom olie. Doen dit vinning net todat die deeg aan weerskante mooi bruin word. Plaas op kombuis papier om oortollige olie te verwyder. Druk jou suurlemoen se sap uit oor die porsies en sit vir so 15 minute in die oond om deurgaar te kry. Onthou jy wil nie die porsies gaarmaak in die olie nie - dis die oond se job. Op die manier hou jy darem jou hartvate ook oop!
Bedien met lekker vars komkommer, tamatie en blaarslaai.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment