sexy raap

Party groente en vrugte is sexy, ander is nie. Aspersie en aarbei is sexy maar wortel, patat en seldery is nie. Ek lees iewers dat sexygeit te doen het met kleur, of is dit smaak, tekstuur of die meisie wat dit op verleidende wyse proe terwyl sy haar lang wimpers knip?

Wat ek wel weet is dat ek nie punte gaan kry as ek bo-aan my liefdesbrief "my klein raap" skryf nie. Maar hoekom is die raap vaal en is die radys 'n verlydster? Ons maak sexy somerslaai met die radys en in Suid Afrika veral, werk ons nie werklik met die raap nie. As jy hom gebruik is dit in sop. Ek het onlangs 'n sakkie "baby turnips" gekoop en moes werklik diep dink om iets te maak daarmee.

Die eerste resep is om dit in 'n pan te braai. Ek moes agter op die pakkie kyk om dit uit te vind! Dit het wel baie lekker gewerk so ek gee dit graag deur met natuurlik 'n paar van my eie insette. Jy benodig die baba rape, hulle is kleiner en soeter as hulle groot susters. Ek braai dit heel in 'n pan stadig in bietjie botter en sit dan die deksel op dat dit sagter word. Haal maar van die hitte af en los bietjie eenkant met die deksel op. In 'n ander pan vat ek 'n eetlepel suiker en 'n eetlepel rooi druiwe asyn en laat dit saggies reduce tot 'n lekker dik stropie. Nou voeg ek bietjie plaasbotter by, bietjie fyn uie, bietjie sampioene en bietjie knoffel en laat dit lekker karameliseer.

Nou voeg ek dit in die pan by die rape en laat dit so lekker stradig mekaar leer ken. Nou kom jou vars origanum of tiemie or marjolyn by. Nou is dit gereed vir konsumpsie.

Die tweede een bring die raap in die sexy kalklig. Dit is 'n slaai. Jy juliene so 5-6 rape - fancy franse term wat maar net beteken lekker dun repies. Dan benodig jy:


so paar lekker lepels goeie mayonaise
A grypie of twee suiker
So 3 blertse lemmetjie sap
Sout en witpeper
Lekker vars grasuitjies

Meng alles goed saam en hou in die yskas todat jy dit gaan gebruik.
Miskien is sy tog sexy as jy haar net eers leer ken?



No comments:

Post a Comment