mash en watookal


Ek vra weereens nederig om verskoning, ek het geen idee wat mash in Afrikaans is nie en wil ook nie weet nie. Dis mash, dis sag, romerig, kom van aartappel af en gaan sit so lekker neffens jou pankreas teen jou werwels, en maak dit onmoontlik om vinnig te beweeg.

Ek gee nie spesifiek om wat jy daarmee maak nie, pangebraaide salm, lekker skaap tjoppies en oxtail is almal kandidate. Kook jou aartappels en haal die skille af. Gryp jou mash drukker en druk jou mash lekker sag. Voeg nou 1 eetlepel plaasbotter, 1eetlepel gladde roomkaas en 'n paar grype vars kruie by. Roer deur en gooi vars olyfolie, sout en peper na smaak by. Moenie die artappels te fyn maak nie, party mense hou daarvan om die zirtser te gebruik wat die mash baie glad maak en dis ook goed. Jou klassieke manier vereis egter bietjie stukkies.

Strooi bietjie vars kruie oor en bedien met daardie lekker stukkie salm...of natuurlik as dit in die middel van die maand is, net so!

No comments:

Post a Comment