patat


My resepte sal nie volledig wees as ek nie oor patat skryf nie. Ek het al 'n geruime tyd gelede oor butternut geskryf wat prins is. Indien dit waar is, is patat die beeldskone halfsuster...

Ek het gisteraand weer my pan-patat gemaak en sjoe, dis darem lekker! Vat twee medium langerige patats en skil dit. Sny dit in medium skywe en stowe in bietjie water tot effens sag maar nie pap nie. Nou gooi jy bietjie plaasbotter en olyfolie in 'n pan. Nou vir bo oor die patats: ek het eendag per ongeluk op iets afgekom in my speserye rak (wat iemand eendag persent gegee het). Dis 'n grindertjie met growwe suiker, koffiebone en skokolade pitte van een of ander fancy deli. Dit, saam met bietjie fyn kaneel is fantasties oor patat.

Braai die skywe stadig en strooi die mengsel van koffiebone, sjokolade, growwe suiker en kaneel aan beide kante. Die patat sal goudbruin verkleur en selfs effens aanbrand. As jy jou patat te pap gekook het is jy in die moeilikheid.

Nou gee jy die steak vir die hond en eet net die patat, dis so lekker. Ek dink ook dis 'n romantiese gereg, so bietjie soos Robin Hood - van arm afkoms maar edel en stout!

No comments:

Post a Comment