Prins Butternut


Vir almal wat al moedeloos in 'n yl yskas ingekyk het, opsoek na inspirasie of sommer net platsak, daar is hoop! Vat 'n lekker ou dik 5 randstuk en koop die grootse butternut wat jy kan kry. Skil hom. Sny in langwerpige dik stukke. Moenie te dun maak nie. Stoom dit in bietjie water met neutmuskaat vir so 4-5 minute. Onthou jy wil hom nie gaar maak nie, net so bietjie gereed kry vir wat wag...

Smelt bietjie botter, olyfolie en vars knoffel in 'n souspannetjie en kry jou kwassie gereed. Voorverhit jou oond na so warm 230 grade met grill. Kwas jou groot mote butternut lekker met die bottermengsel en bak in die oond. Jy kan dit ook op 'n rooster braai na die tjops afgehaal is. Die geheim is mooi dik 70% rou mote en gereelde kwaswerk. As jy dit te gaar stoom gaan dit breek of te pap raak as dit ook te klein gesny is.

Gooi 'n grypie sout en peper en vars kruie na smaak oor en sien hou die mense van hulle tjops vergeet.

Butternut is 'n prins, nie 'n stiefkind nie!

No comments:

Post a Comment