minestrone sop


Ek het 'n Duitse chef vriend gehad wat my aan minestrone bekend gestel het. Die kuns hiervan is om nie jou sop te zirts nie, so dis 'n helder sop maar met genoeg stukke in dat my vrou nie kla oor die "waterige" sop nie.

My minestrone sop verskil ook amper elke keer maar die basiese dinge is:
3 groot wortels
1 groot ui
4 seldery stamme
1 groot blerts olyf olie
2 knoffelhuisies, fyngemaak
2 groot aartappels, in fyn blokkies gesny
1 klein blikkie tomatie purée - daai heel kleintjies is genoeg
2 liter groente aftreksel - as jy nie jou eie maak nie is tannie Ina se produk goed
400g blik gesnyde Italiaanse tamaties
400g blik botter of cannellini bone
120g pasta stukkies, daardie klein halwe macaroni's werk goed
1⁄2 kop blaarkool, fyngesny
Sout en and pepper na smaak

In jou ou groot yster pot sny jy nou die wortels, uie en seldery by die knoffel in die lekker warm olie, en braai dit lekker saam tot sag. Roer die tamatie stukke by en laat so bietjie prut. Nou roer jy die tamatie purée, pasta en groente aftreksel by en bring tot kookpunt, draai hom stadiger en laat dit so bietjie kuier in die pot en gooi dan die bone en kool by vir laaste 3 minute. Nou in die volgorde: sout, peper, rooiwyn, familie/vriende, growwe brood en eet!

No comments:

Post a Comment