risotto met prosciutto, bokmelk kaas en suurlemoen tiemie

Ek kry so elke nou en dan 'n onaanvegbare lus vir risotto. Dit is vir my die beste voorbeeld van kos wat jou gemaklik, vol en warm laat voel. Dis amper soos sjokolade pronutro! As ek dit maak nooi ek graag mense omdat dit nogal werk is, en omdat ek mal is daaroor om te luister na die stilte om die tafel en die krappery wanneer hulle die borde leegmaak.

Hierdie een het ek opgespoor in 'n resepte boek en dit toe Saterdag aand probeer. Jy benodig vir 4 mense min of meer die volgende:

500 gram risotto
'n pot vol hoender of groente aftreksel
so 150 - 200 gram prosciutto (of jy jan enige ander goeie kwaliteit gerookte ham gebruik)
'n goeie handvol suurlemoen tiemie
'n handvol vars parmesan kaas
so 150 gram bokmelk kaas
1 ui, fyngesny
so 4 knoffelhuisies, fyngesny
'n handvol Italiaanse pietersielie
Sout en swart peper

Ek het al die proses van risotto beskryf in April. Hier net weer kortliks. Jy kry 'n lekker swaar pan of pot aan die gang met olyfolie, uie en knoffel. Dan voeg jy jou risotto in en braai stadig todat jy sien die risotto raak effens deurskynend. Nou maak jy die bottel witwyn oop. Skink vir jouself 'n glasie en gooi nog 'n glas wyn by die risotto. Dit sal wegkook, hou aan met roer. Nou hou jy aan met aftreksel oorgooi en roer. Dit sal so ongeveer 20 na 25 minute neem. Maak seker die risotto bly bedek met aftreksel. Gooi jou handvol suurlemoentiemie by.

Sny jou prosciutto in fyn langwerpige repies en plaas eenkant saam met jou pietersielie en 2 tipes kaas. Omdat dit gerook is hoef jy dit nie gaar te maak nie, terloops moenie gerookte vleis ooit gaar maak nie dan word dit geweldig sout. Jou gaste kom nou in en hou hulle maar besig met wyn. Hulle moenie vir jou kwaad word as jy voortdurend jou oog op die pot hou nie. Risotto is 'n high maintenance girlfriend en sy dring aan op aandag.

As jou risoto reg is, laat die laaste hoenderaftreksel bietjie wegkook en roer die parmesan kaas deur sowel as sout en peper na smaak. Skep dit uit die pan uit in elke bord en strooi bo-op elke hopie die pietersielie, nog tiemie, die repies vleis en lekker dun stukkies bokmelk kaas. Skink witwyn, roer jou bestandele lekker deurmekaar en smul. Moenie verbaas wees as jy nie  oorskiet oor het vir Sondag aand se MNET fliek nie!

No comments:

Post a Comment