mexican omelet


Jy is moeg, jy het die hele naweek mense gehad. Dit is Sondag oggend, 7 uur. Almal slaap nog behalwe die kleingoed - vir hulle het jy darem Pronutro gegee. Jy staan voor die yskas. Daar is wors en tjops van gisteraand. Jy het eiers, jy het kaas, jy het 'n blik italiaanse pruimtamaties, daar is so paar takkies vars pietersielie en origanum en 'n advokadopeer in die spens. Jou resep staar jou in die gesig!

'n Mexikaanse omelet is niks anders nie as 'n pizza waarvan die basis gemaak word met eier. Jy klits so 8-10 eiers (4-6 mense). Vir die gereg moet jy 'n plat pan gebruik wat in die oond kan gaan. Smeer die bak met botter. Sny nou alles wat jy in die yskas kan vind in blokkies - vleis, peppers, sampioene ens. Rasper so twee hande kaas. Voorverhit die oond met die grill, lekker warm. Begin jou brood, lemoensap, koffie ensovoorts regkry. Kry die mense aan die kuier rondom die tafel. Giet die eier mengsel, vleis,blik tamaties vars kruie ens in die plat pan. Strooi die kaas bo-oor. Draai die swartpeper en growwe sout meul daaroor.

Die eier sal gou begin rys. Moenie dit laat brand nie.. Dit kaas sal lekker begin borrel. As jy dink dis reg, haal die hele pan uit en sit op die tafel. Voeg nou jou fyngesnyde advokadopeer in fyn snye bo-oor. Luister na die oehs en aahs terwyl hulle die omelet met die spaan op hulle brood uitskep en smul.

No comments:

Post a Comment