heel hoender


Ek kan nie heel hoender uitlaat en met 'n goeie skoon gewete die blog skywe nie. Dit sal sonde wees. Heel hoender is die Barbara Streisand van kos in my opinie. Sy kan sing, is mooi van lelikgeit en almal is lief vir haar. My resep hier is eenvoudig. Kry 'n mooi groot plaashoender as jy kan. Smeer haar met bietjie botter en strooi vars tiemie of roosmaryn en sout orals. Druk nou 'n klein suurlemoen in die maag in en druk toe met 'n tande stokkie of twee.

Plaas nou jou hoender in 'n oondbak bo op 4 wortels wat jy onderin in 'n ry pak. Dit laat die warm lug onderdeur die hoender sirkuleer. Sny twee groot uie in dik skywe en strooi rondom saam 'n paar groot halwe artappels. Druk in die oond teen 180 grade. Nou het jy baie tyd - seker so 2-3 ure. Verf iets vir jou vrou.

As die hoender gaar is haal dit uit die oond. Haal die suurlemoen versigtig uit sonder om te prik en gooi dit weg, sy werk is klaar.

Skep die hoender op met die artappels en uie tesame met 'n klein slaaitjie of groen groente soos gestoomde broccoli of spinasie.

Daar is net een Barbara Streisand!

No comments:

Post a Comment