visbakkie


Die ou gebaktevis gereggie is eenvoudig en maklik. Jy benodig eerstens 'n paar mote vis waarvan jy die meeste grate verwyder het. Jy kan enige vis soos stokvis, geelbek/stert en selfs forel gebruik. Net nie daai oranje haddock vis nie! Ek dink selfs visse sal dit nie eet nie. Smeer 'n oondbak met plaasbotter. Plaas die mote onder in. Strooi so paar grype fyn kerrie en gemmerpoeier daaroor sowel as sout en peper na smaak. Strooi 'n handvol mozarella of gewone chedder bo oor. Sny twee piesangs in fyn wiele en pak bo oor die spulletjie.

Plaas in jou voorverwarmde oond teen 180 grade vir so 30-40 minute, afhangende van die dikte van jou vis. Jy kan hierby net 'n kapokartappeltjie in sy skil kook met bietjie slaai of groente van jou keuse. Skep die vis in, snipper bietjie vars pietersielie en stooi bo oor. Druk so een suurlemoen sap uit oor alles. Die geur van die kerrie, sagte vis, soet gebakte piesang met suurlemoenskop en vars petersielie, gaan jou voete onder jou uithaal.

No comments:

Post a Comment